Tinctura de Propolis

Tinctura de Propolis
Tinctura de propolis sau extractul de propolis este derivat din propolisul de albine.
Ce-a mai eficienta metoda de administrare a propolisului ramine, totusi, tinctura de propolis.
Mod de preparare:
la 100 g alcool de 80°-86°, se adauga 20 g propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30°C-40°C si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta intr-o saptamâna de 6-7 ori Dupa aceea se lasa sa se aseze si se toarna lichidul curat.
 
Bolile care le vindeca/amelioreaza: 
1. Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
2. La menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
3. La inflamarea prostatei , zilnic 30 picaturi.
4. La hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pâna la vindecare.
5. La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 100 ml apa calda. Pâna la vindecare.
6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara.
7. In cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
8. Bataturile, cheratitele se trateaza astfel: inainte de culcare se imbiba o bucata de vata in tinctura de propolis si se aseaza pe locul dureros, ziua se poate folosi alifia de propolis (Atentie, cheratitele ramân inca dureroase zile intregi).
9. La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede (in cazul cand spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema).
10. Dupa barbierit, ne spalam pe fata , in 100 ml apa calda adaugam 40-50 picaturi de tinctura de propolis.
11. In cazul TBC pulmonar, de trei ori pe zi câte 30 picaturi intern, si saptamânal, de doua ori se fac inhalatii cu 100 picaturi de tinctura de propolis la litru de apa fierbinte.
12. Omul beat se poate trezi din betie daca ia 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa rece.
13. In boli micotice intre degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura de propolis.
14. La dureri de stomac, se recomanda 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa. Durerile dispar repede. Compozitia este recomandata si in cazul parazitozelor intestinale, zilnic de doua ori, pe stomacul gol.
15. La durerile de masele, se pune o vata imbibata cu tinctura de propolis (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia).
16. In cazul ranilor vechi, se spala rana cu extractie de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis. Dupa o perioada scurta, edemele si durerile dispar.
17. In cazul arsurilor de gradul 1 rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura de propolis. In aceste cazuri se formeaza vezicule.
18. Cand medicamentele facute din plante sau prin sinteza nu dau rezultate.
 
Nu se recomanda in cazul persoanelor alergice. Cei sensibili la propolis nu il pot utiliza.